ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ METAL ΑΛΜΠΟΥΜ

 
  • VICE HUMAN – VICE HUMAN 1984
  • VICE HUMAN – METAL ATTACK 1985

Αν και οι Northwind προϋπήρχαν δισκογραφηκά (1982) των VICE HUMAN οι δεύτεροι με το πρώτο τους άλμπουμ ήταν πιό κοντα στον ήχο του metal.

Τα 2 πρώτα  Vice Human είναι λοιπόν τα πρώτα  heavy metal άλμπουμ που κυκλοφόρησαν στη χώρα μας. Θεωρώ το πρώτο λίγο καλύτερο με τραγούδια να ξεχωρίζουν  τα  I NEED POWER και CAN YOU FEEL THE NIGHT και από το  δεύτερο  άλμπουμ  το φοβερό TWO WHEELS.

Το συγκρότημα μετά από ένα μεγάλο διάλλειμα συνέχισε να βγάζει άλμπουμ από το 2003 και μετά.

 

  • FLAMES – MADE IN HELL 1985
  • FLAMES – MERCILESS SLAUGHTER 1985

Οι FLAMES είναι σίγουρα η πιο γνωστή Ελληνική Metal μπάντα το 80 καθώς είχαν συνεχή δισκογραφική και συναυλιακή  παρουσία μέχρι και το 1992.  Τα τελευταία χρόνια δίνουν κάποια live με τον παλιό τους τραγουδιστή του θρυλικού summon the dead και περιμένουμε νέο άλμπουμ.

Οι FLAMES με το Made in hell έγραψαν ιστορία με το πρώτο Ελληνικό thrash άλμπουμ. Ακούστε το ομώνυμο ή το False alarm. Αρκετά καλό αν λάβουμε υπόψη και φυσικά για όλα τα συγκροτήματα το πόσο δύσκολο ήταν εκείνη την εποχή να βγάλεις δίσκο η να κάνει ένα live. Έπρεπε να έχεις χρήματα, γνωριμίες και πολύ χρόνο. Μιλάμε για πρωτόγονες καταστάσεις σε όλους τους τομείς. Θεωρώ όλα τα μέλη αυτών των γκρουπ ήρωες. Το merciless slaughter είναι σαφώς ανώτερο ξεφεύγοντας από το ωμό thrash του made in hell, και φυσικά είναι το τελευταίο άλμπουμ με τον Nigel Foxxe στην κιθάρα. To m.s. το θεωρώ ένα από τα καλύτερα Ελληνικά άλμπουμ εκείνης της δεκαετίας με ένα εξώφυλλο που φυσικά σκίζει για την εποχή του.  Ακούστε το θεϊκό  Werewolf On The Hunt και φανταστείτε να το είχε βγάλει Γερμανικό συγκρότημα τι θα είχε γίνει.  Απλά ύμνος και αυτό και το murder και το beloved dead. ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟ ΑΛΜΠΟΥΜ.

 

  • VAVEL - VAVEL 1986

Οι Θεσσαλονικής Vavel ήταν από τα πιο γνωστά γκρούπ της εποχής με αρκετά και εντυπωσιακά live στο ενεργητικό τους. Το άλμπουμ καθαρόαιμο επικό heavy metal με κομματάρες. Δηλαδή και μόνο του το  Fight with Metal να ήταν στο άλμπουμ θα το αγοράζαμε. Το δεύτερό τους άλμπουμ το έβγαλαν αρκετά χρόνια μετά, το 2003.

 

  • THANATOS INC - LIFE LTD  1987

Μετά την φυγή του απο τους FLAMES o Nigel foxxe έβγαλε 2 αρκετά καλά προσωπικά αλμπουμ με το πρώτο του (ΤΗΑΝΑΤΟS INC)  να είναι πιό κοντα σε αυτό που άφησε στους FLAMES με ωράια ρίφ και διαμάντια για την τότε σκηνή όπως το surveillance.

 

  • NORTHWIND – MYTHOLOGY 1987

Οι Northwind ήταν και αυτοί από Θεσσαλονίκη και μάλλον το πρώτο μουσικό συγκρότημα που έπαιξε hard rock με αρκετά κοντινά σημεία με το metal στην Ελλάδα. To συγκρότημα δείχνει πολύ καλοδουλεμένο στο εν λόγω άλμπουμ με πολύ όμορφα τραγούδια με πρώτο και καλύτερο το Eagles (Now They Fly).

 

  • SPITFIRE – FIRST ATTACK 1987

Οι spitfire (Μετέπειτα speedfire) ήταν πολύ αγαπητοί στο Ελληνικό κοινό ειδικότερα με το άλμπουμ first attack που ακόμα και σήμερα θεωρείτε από πολλούς ο καλύτερος Ελληνικός metal δίσκος. To άλμπουμ περιέχει όντων πολύ καλά Hard rock κομμάτια με ωραία σόλο. Γενικότερα μια πολύ προσεγμένη επαγγελματική δουλειά για την τότε εποχή. Έβγαλαν ακόμα ένα άλμπουμ το 2009.